Dzyuba bezorgt Spartak zege bij competitiestart

Spartak Moskou heeft de start van de Russische Premjer-Liga ingeluid met een 4-0 overwinning op bezoek bij Rubin Kazan. Artem Dzyuba (foto) was de grote man aan de kant van de Moskovieten.

De 25-jarige spits nam de eerste twee treffers voor zijn rekening in Kazan. In de 26ste minuut opende hij op aangeven van Tino Costa de score en acht minuten na rust verdubbelde Dzyuba ook de voorsprong. Dit keer was Dmitri Kombarov de aangever. Denis Glushakov en invaller Lucas Barrios bepaalden in het laatste kwartier de eindstand op 0-4.

Aan de kant van Spartak ontbrak voormalig Ajacied Aras Özbiliz, die begin juni voor de derde keer in zijn loopbaan een zware knieblessure opliep. Maar ook zonder de Armenië debuteerde trainer Murat Yakin, die overkwam van FC Basel, met een zege.

Landskampioen CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg zijn de favorieten dit seizoen in de Premjer-Liga, terwijl Spartak net als stadgenoten Dinamo Moskou en Lokomotiv Moskou outsider is voor de titel.