Dzsudzsák gebrand op succes: 'Sterven op het veld'

Hoewel Nederland al geplaatst is voor het WK van 2014 in Brazilië is een ticket voor de eerstvolgende tegenstander van Oranje nog allerminst zeker. De opdracht is wel duidelijk voor de Hongaren.

Dzsudzsák gebrand op succes: 'Sterven op het veld'

Hongarije is momenteel de nummer twee in Groep D, maar nog in een hevig gevecht met de Roemenen en de Turken verwikkeld. Beide ploegen hebben een punt achterstand op de eerstvolgende tegenstander van Nederland. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kan in de strijd om de tweede stek een cruciale rol vervullen, aangezien het laatste duel in Turkije is voor Nederland.

De bondscoach van de Hongaren, Sandor Egervári, vertelt in de vaderlandse media goed te beseffen hoe zwaar de opdracht voor zijn ploeg is. 'Alleen bij zes punten uit de eerstvolgende twee duels zijn we zeker van de tweede plaats', aldus de keuzeheer. Na Oranje wacht Hongarije het thuisduel met Andorra. De tweede plaats in Groep D geeft hoogstwaarschijnlijk recht op deelname aan de play-offs om een WK-plek.

'Het wordt moeilijk, maar ik wil wel voor onze kans gaan. Het wordt cruciaal dat we achterin weinig weggeven', vervolgt Egervári. 'En de kansen die we krijgen, moeten we dan benutten.'

Dzsudzsák
Voor Balász Dzsudzsák wordt het duel in de Amsterdam Arena bijzonder. 'Ik ben fit en in goede vorm', vertelt de aanvaller die tussen 2008 en 2011 voor PSV uitkwam. 'Ik heb goede herinneringen aan Nederland en aan het stadion waar we gaan spelen', doelt hij op de duels die hij daar afwerkte met PSV. Zo won de Hongaar in 2008 in zijn eerste Ajax-PSV met 0-2 en scoorde hij eenmaal.

Dzsudzsák springt in de armen van Alcides na zijn goal tegen Ajax.
Dzsudzsák springt in de armen van Alcides na zijn goal tegen Ajax.

Ook maakte Dzsudzsák in 2010, in wat voor Oranje het uitzwaaiduel voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika was, de enige Hongaarse goal in de 6-1 overwinning van Oranje. In dat duel raakte Arjen Robben geblesseerd aan zijn hamstring, de kwetsuur waar later nog zoveel over te doen was.

'Laten we hopen na vrijdag een nieuwe mooie herinnering te hebben', gaat Dzsudzsák verder. 'We spelen tegen een van de beste teams van de wereld, maar moeten er alles aan doen. Tegen Roemenië hebben we de supporters teleurgesteld', doelt de vleugelaanvaller op de 3-0 verliespartij van begin september bij de rivaal. 'Nu moeten we onze ziel tonen en bereid zijn te sterven op het veld.'

Eerder in Groep D was Dzsudzsák ook al de maker van het Hongaarse doelpunt tijdens de 1-4 nederlaag tegen Nederland. Overigens kampt de Hongaarse aanvaller Adam Szalai (Schalke 04) met een licht griepje. De verwachting is dat hij vrijdag wel kan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen