Dzsudzsák bezorgt PSV moeizame zege op Willem II

Maikel Aerts leek tijdens het thuisduel met PSV uit te groeien tot man of the match, maar kort voor tijd moest hij zijn meerdere erkennen in Balázs Dzsudzsák. Die bezorgde PSV drie punten: 0-1.

PSV was over de hele wedstrijd veel beter dan Willem II, maar het lukte de ploeg van trainer Fred Rutten maar niet om te scoren. Vooral voor rust was de club uit Eindhoven erg dreigend, maar Dzsudzsák, Otman Bakkal en Danny Koevermans vonden telkens Aerts op hun pad.

De doelman die tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-0 verlies) nog werd verguisd door een deel van de eigen aanhang hield ook na rust zijn doel lang schoon, maar in de 81ste minuut kregen de bezoekers een strafschop na een tackle van Jan-Arie van der Heijden op invaller Nordin Amrabat. Roelof Luinge gaf PSV een strafschop, die werd benut door Dzsudzsák.

In de negen minuten die nog volgden bleef PSV de bovenliggende partij en kreeg nog enkele kansen op de 0-2, maar mede dankzij Aerts bleef het bij één tegentreffer. Willem II appelleerde kort voor tijd nog tevergeefs om een penalty, toen Frank Demouge neerging in het strafschopgebied.

Door de overwinning is het verschil tussen Ajax en PSV weer één punt. De club uit Amsterdam staat tweede met 73 punten uit dertig wedstrijden, PSV heeft er 72. Willem II blijft steken op de zeventiende plaats, met 23 punten uit dertig duels. Twee minder dan Sparta Rotterdam, dat een veilige vijftiende plaats bezet.