Dzsudzsák bezorgt Hongaren remise, Turkije geeft zege weg

Nederland oefent woensdagavond in en tegen Portugal, maar ook de overige landen uit Groep D van de WK-kwalificatiecampagne speelden vriendschappelijke interlands.

Hongarije - Tsjechië 1-1
Balázs Dzsudzsák voorkwam een nederlaag voor Hongarije in het Ferenc Puskás-Stadion. Door in de 57ste minuut een strafschop te benutten kwam de thuisclub op gelijke hoogte met Tsjechië, dat via Libor Kozak op voorsprong kwam. In Groep D staat Hongarije tweede, waardoor de ploeg van bondscoach Sándor Egervári afstevent op een plek in de play-offs.

Roemenië - Slowakije 1-1
Roemenië, dat de derde plaats bezet in Groep D met acht punten achterstand op Nederland, kwam thuis tegen Slowakije niet verder dan een gelijkspel. In de 44ste minuut zorgde Bogdan Stancu nog wel voor de voorsprong in Boekarest, maar Stanislav Sestak realiseerde elf minuten na rust een remise in de Stadionul National Arena.

Turkije - Ghana 2-2
Turkije leek in het Atatürk Olympisch Stadion op weg naar een eenvoudige overwinning op Ghana. Na 28 minuten leidde de ploeg van bondscoach Abdullah Avci met 2-0, door treffers van Burak Yilmaz en Umut Bulut. Maar na rust kwam Asamoah Gyan in het veld en met twee doelpunten maakte hij de achterstand in Istanbul hoogstpersoonlijk ongedaan.

Estland - Letland 1-1
In Tallinn heeft Estland het oefenduel met buurland Letland gelijkgespeeld. Dmitri Kruglov opende in de 68ste minuut de score namens Estland, dat op 6 september de eerstvolgende tegenstander van Nederland is, maar Arturs Zjuzins zorgde zes minuten later al voor de gelijkmaker. Hij bepaalde de eindstand in de A Le Coq Arena daarmee op 1-1.

Moldavië - Andorra 1-1
Ook Andorra, hekkensluiter in Groep D met nul punten uit zes wedstrijden, speelde gelijk. Op bezoek bij Moldavië kwam de ploeg van bondscoach Koldo Álvarez na ruim een kwartier verrassend op voorsprong via Óscar Sonejee, maar op slag van rust zette Alexandru Dedov de thuisploeg op gelijke hoogte. Daar bleef het bij in Chisinau.