Dyche gefrustreerd door dreiging van nieuwe straf voor Everton

Reacties

Sean Dyche vindt het lastig te accepteren dat zijn team mogelijk te maken krijgt met een nieuwe puntenstraf. De manager van Everton vreest dat de schade verder oploopt nadat The Toffees in november al tien punten in mindering gebracht kregen.

Dyche gefrustreerd door dreiging van nieuwe straf voor Everton
© Pro Shots

Het team van Dyche toonde karakter na de eerdere straf. Met Dyche als redder van nood werd vorig seizoen degradatie op het nippertje ontlopen. De vrees was dat de sanctie van tien punten in mindering dit seizoen de club uit Liverpool de das om zou doen. Everton reageerde op het veld sterk en won vanaf de start van december vier keer op rij in de Premier League, waarin het nu als nummer zeventien vlak boven de rode streep staat.

Dyche kreeg maandag te horen dat Everton een nieuwe straf boven het hoofd hangt vanwege het overtreden van de financiële regels gedurende vorig seizoen. Ook Nottingham Forest zou buiten de lijntjes hebben gekleurd. Het is voor Dyche ronduit frustrerend dat de donkere wolken zich weer samenpakken boven zijn team. 'Ik ben hier nu bijna een jaar trainer. Als het gaat over de netto transferuitgaven in de laatste drie of vier seizoenen, horen we bij de onderste teams in de Premier League. De club probeert dus iets goed te doen. Sinds mijn aanstelling hier hebben we ook verschillende spelers transfervrij laten gaan, spelers die we graag hadden gehouden, maar dat lukte gewoon niet. We hebben ook een paar jonge spelers verkocht om ervoor te zorgen dat er geld genoeg zou zijn, spelers die we anders niet hadden verkocht. We werken dus hard om het financiële plaatje op orde te krijgen', reageerde Dyche dinsdag tijdens zijn persconferentie.

Everton ging eerder al in beroep tegen zijn eerdere straf. Pas als dat is afgehandeld, komt er duidelijkheid over een mogelijke nieuwe sanctie. Dyche staat voor de zware opgave om die onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te houden bij de selectie, al strijdend tegen degradatie. 'Het is sowieso gek om een straf te krijgen die je op het veld raakt voor iets dat buiten het veld gebeurd is', aldus de 52-jarige Engelsman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.