Dybala en Higuaín stelen de show bij zorgeloze basisrentree De Ligt

Juventus heeft woensdagavond zonder problemen de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt. Bij de terugkeer van Matthijs de Ligt in de basiself werd Udinese simpel aan de kant gezet.

Juventus
Juventus
4 - 0
Udinese
Udinese

De Ligt zat de laatste tijd op de bank bij Juventus, maar viel afgelopen weekend tegen AS Roma in voor de zwaar geblesseerd geraakte Merih Demiral. De Turk heeft een kruisband afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie. Leonardo Bonucci kreeg tegen Udinese rust en dus vormde De Ligt woensdagavond een centraal verdedigingsduo met Daniele Rugani. Cristiano Ronaldo ontbrak omdat hij ziek was.

Bij de afwezigheid van de Portugees zorgden Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín voor het amusement. De twee Argentijnen zorgden na een kwartier op fraaie wijze voor de openingstreffer: Higuaín en Dybala combineerden zich met één keer raken door de defensie van Udinese en Higuaín drukte af. Een benutte strafschop van Dybala, tien minuten na het doelpunt van Higuaín, leverde de 2-0 ruststand op.

In de tweede helft scheelde het niet veel of De Ligt pikte ook een doelpuntje mee. Zijn schot werd gekeerd door Udinese-doelman Nicolas, waarna Higuaín scoorde uit de rebound. De VAR zag echter dat El Pipita dat in buitenspelpositie deed. Het doelpunt werd dus afgekeurd, maar niet veel later werd het alsnog 3-0. Na een tikje opzij van Higuaín liet Dybala Nicolas met een weergaloos geplaatst schot in de bovenhoek volstrekt kansloos.

Na een handsbal van Bram Nuytinck (hij stond net als Hidde ter Avest in de defensie bij Udinese) kreeg Juventus vervolgens nog een tweede penalty. Die werd binnengeschoten door Douglas Costa en zo beleefde de ploeg van Sarri een probleemloze avond. In de kwartfinale van het Coppa-toernooi wacht een ontmoeting met AS Roma of Parma: deze ploegen nemen het donderdag nog tegen elkaar op. Juventus treft Parma zondag sowieso, dan in de Serie A.

Matthijs de Ligt deed tegen Udinese van begin tot eind mee.