Dybala duurste Juventus-spits aller tijden

Reacties

Juventus heeft de transfer van Paulo Dybala officieel afgerond. De Argentijnse spits van Palermo tekent een vijfjarig contract in Turijn en kost De Oude Dame 32 miljoen euro plus bonussen.

Dybala duurste Juventus-spits aller tijden

Daarmee is de 21-jarige Dybala de op drie na duurste aankoop aller tijden van Juventus. Alleen doelman Gianluigi Buffon (52 miljoen), verdediger Lilian Thuram en middenvelder Pavel Nedved (beiden 41 miljoen) waren duurder dan hij. Zij kwamen allemaal in de zomer van 2001 naar de Italiaanse recordkampioen. Buffon en Thuram waren afkomstig van Parma, Nedved van Lazio. De transfersom voor Dybala kan in totaal oplopen naar veertig miljoen euro, melden beide clubs. Daarmee is hij dus de duurste aanvaller in de clubgeschiedenis van Juventus.

Dybala geldt al langer als groot talent, maar beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij Palermo. Hij maakte in 34 wedstrijden dertien doelpunten, waardoor de Siciliaanse promovendus zich moeiteloos handhaafde in de Serie A. Dybala kwam in de zomer van 2012 over van de Argentijnse club Instituto.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Juventus volgende week nóg twee aanwinsten presenteert. Directeur Giuseppe Marotta maakte vorige week al bekend een akkoord te hebben met de transfervrije Sami Khedira van Real Madrid. Daarnaast is doelman Neto, eveneens transfervrij, op weg vanaf Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.