Dutt eist punten van Stevens: 'Hij heeft geen baangarantie'

Reacties

Alleen een zege op Hertha BSC (vrijdag 20.30 uur) lijkt de baan van VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens te kunnen redden. Technisch manager Robin Dutt (links op foto naast Stevens en assistent-trainer Adrie Koster) voert de druk op zijn oefenmeester steeds verder op.

Dutt eist punten van Stevens: 'Hij heeft geen baangarantie'

Zaterdag speelde Stevens met zijn elftal met 1-1 gelijk bij Hannover 96, waardoor hekkensluiter Stuttgart drie punten minder heeft dan nummer zeventien SC Freiburg. Dutt weigerde toen al zijn steun voor Stevens uit te spreken en deed daar donderdag in de Stuttgarter Nachrichten nog een schepje bovenop. 'In onze situatie is het ongeloofwaardig om hem een baangarantie te geven.'

Gelet op de aanstaande degradatiekraker tegen Hertha voegde hij daar nog aan toe: 'We komen nu onze directe concurrentie tegen, dus we moeten punten gaan pakken.' Stevens, die pas drie maanden geleden werd aangesteld, toonde zich optimistisch. 'In Hannover hebben we de tegenstander laten ontsnappen, dat overkomt ons niet nog een keer. De inzet op de training is ongelofelijk. Of het duel met Hertha beslissend is? Nee, er komen nog elf wedstrijden.'

Zorniger
Volgens Bild nadert Stuttgart reeds een akoord met Alexander Zorniger als opvolger van Stevens. De 47-jarige coach, die in februari werd ontslagen bij RB Leipzig, zou een driejarig contract kunnen ondertekenen bij Stuttgart. In principe gaat deze verbintenis in de zomer in, maar als de prestaties blijven tegenvallen, dan kan Zorniger eerder het stokje overnemen van Stevens.

Zaterdag weigerde Dutt zich nog uit te spreken over een mogelijke komst van Zorniger. 'Ach, dat zijn speculaties. Daar reageer ik niet op', sprak de technische baas van Stuttgart toen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.