Dure nederlaag Arsenal, Kuijt matchwinnaar

De tweede Londense derby van de dag leverde een verrassende zege van West Ham United bij Arsenal op. Dirk Kuijt maakte in de 86ste minuut het winnende doelpunt bij en in Reading.

Arsenal-West Ham United 0-1Het in de 45ste minuut door Bobby Zamora gemaakte doelpunt verzekerde West Ham United van de verrassende overwinning op de veel sterkere stadgenoot. Arsenal domineerde de hele wedstrijd, maar de doeltreffende actie van Zamora, die de bal over Arsenal-doelman Jens Lehmann chipte, kon door de thuisploeg niet ongedaan worden gemaakt. West Ham United was de eerste ploeg die Arsenal een nederlaag in het Emirates Stadium toebracht.

Reading-Liverpool 1-2Dit keer was er geen basisplaats voor Dirk Kuijt, Rafael Benítez koos nu voor Craig Bellamy. Terwijl Reading zich nog boos maakte om een niet gegeven penalty nadat Jose Reina Steve Hunt had gevloerd, bracht Alvaro Arbeloa met een uitbraak Liverpool aan de leiding. Brynjar Gunnarsson bracht Reading op gelijke hoogte met een krachtig schot. Daarna kopte de meeverdedigende Peter Crouch de bal bijna in eigen doel na een vrije trap van John Oster. Liverpool kampte zichtbaar met een gebrek aan ideeën. Dat veranderde na de komst van Kuijt, die zijn ploeg in de 86ste minuut de volle winst schonk. Het was zijn eerste competitiedoelpunt sinds 30 januari.

Blackburn Rovers-Aston Villa 1-2Blackburn Rovers startte het duel voortvarend met een door Benni McCarthy benutte strafschop, maar Aston Villa kwam negen minuten later al weer op gelijke hoogte via de Tsjech Patrik Berger. De bezoekers kregen daarna met een strafschop een riante mogelijkheid op een voorsprong, maar die werd gemist door Gareth Barry. Gabriel Agbonlahor hielp Aston Villa een minuut later aan de verdiende overwinning.