Duo Stam-Ulderink gaat leiding geven aan Jong Ajax

Reacties

Jaap Stam is de komende twee seizoenen de trainer van Jong Ajax. De oud-international krijgt Andries Ulderink naast zich op de bank. In tegenstelling tot Stam heeft de ex-trainer van Go Ahead Eagles, De Graafschap en AGOVV Apeldoorn wel de benodigde papieren in huis.

Duo Stam-Ulderink gaat leiding geven aan Jong Ajax

Stam volgt komend seizoen de cursus coach betaald voetbal en mag daarom officieel nog geen hoofdcoach worden van de Amsterdamse beloftenploeg, die uitkomt in de Jupiler League. Met de aanstelling van Ulderink wordt dat probleem verholpen. Stam en Ulderink gaan op gelijkwaarde basis samenwerken.

Het trainersduo was dit seizoen al werkzaam bij Ajax in andere functies. Stam was onderdeel van de technische staf van Frank de Boer en richtte zich vooral op het trainen van de verdedigers. Ulderink verrichtte scoutingswerkzaamheden voor de landskampioen.

De bedoeling is nu dat het duo de komende twee jaar leiding gaat geven aan Jong Ajax. De details worden op korte termijn afgerond, waardoor Ajax het vertrek van Alfons Groenendijk opvangt. De vijftigjarige Leidenaar, eerder al trainer van Willem II en FC Den Bosch, leidde Jong Ajax in het debuutseizoen in de Jupiler League naar de veertiende plaats.

Een vraag stellen aan een van onze clubwachters? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.