Duo Messi/Ronaldo strijdt opnieuw om Europese eretitel

Rond de loting voor de Champions League donderdagmiddag zal de UEFA de prijs uitreiken aan de beste speler op de Europese velden van het vorige seizoen. In 2011 jaar kreeg Lionel Messi als eerste de nieuw in het leven geroepen trofee.

Duo Messi/Ronaldo strijdt opnieuw om Europese eretitel

Dit jaar is de speler van Barcelona opnieuw genomineerd, samen met zijn ploeggenoot Andrés Iniesta en Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo.

Woensdagavond vochten de drie nog een onderlinge strijd uit tijdens de Spaanse Super Cup. Hoewel Lionel Messi de aansluitingstreffer maakte, ging Real Madrid aan de haal met de eerste prijs van het seizoen. Mede door een treffer van Ronaldo werd de 2-3 uitnederlaag goedgemaakt met een 2-1 overwinning.

Opvallend genoeg maakt geen enkele speler van de Champions League-finalisten Chelsea en Bayern München kans op de eervolle prijs. Ook Europa League-winnaar Atlético Madrid levert geen genomineerden.

De UEFA publiceerde de namen van de nummers vier tot en met tien al. Dat zijn achtereenvolgens Andrea Pirlo, Xavi, Iker Casillas, Didier Drogba, Petr Cech, Falcao en Mesut Özil. Overigens is de loting voor de groepsfase van de Champions League live te volgen op VI.nl. Om 18.00 uur starten de festiviteiten in Monaco en vanaf het moment dat de eerste ploegen uit de kokers komen, is dat direct te volgen op deze website. Bekijk onderstaand de potindeling voor de loting van het miljoenenbal <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's