Dunga ziet ook Luiz Gustavo afhaken voor Copa América

Reacties

In navolging van Diego Alves, Marcelo en Oscar moet ook Luiz Gustavo deelname aan het toernooi om de Copa América met Brazilië aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Carlos Dunga kreeg een afmelding van de middenvelder van VfL Wolfsburg, omdat de 27-jarige linkspoot een meniscusoperatie moet ondergaan.

Dunga ziet ook Luiz Gustavo afhaken voor Copa América

Luiz Gustavo speelde zaterdag nog negentig minuten mee in de gewonnen bekerfinale tegen Borussia Dortmund (3-1), waarin hij zelf de 1-1 maakte, en miste dit seizoen in totaal slechts vijf officiële wedstrijden. Toch heeft de 32-voudige international al enkele weken last van zijn rechterknie, waardoor een ingreep noodzakelijk is. Het is ook de vraag of hij fit is als de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Wolfsburg begint.

Voor Brazilië neemt het aantal afmeldingen daardoor weer toe. Chelsea-middenvelder Oscar ontbrak door een blessure al in de aanvankelijke selectie van Dunga, die daarna ook nog Valencia-sluitpost Diego Alves (kruisbandblessure) en Real Madrid-verdediger Marcelo zag afhaken. Wie Luiz Gustavo vervangt op het toernooi in Chili, dat op 11 juni begint, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.