Dunga stuurt Hulk en Bastos eerste uitnodiging

De Braziliaanse selectie voor de volgende twee oefenduels kent enkele opvallende namen. Onder anderen de oud-Feyenoorder Michel Bastos mag zich bewijzen.

Dunga stuurt Hulk en Bastos eerste uitnodiging

Bondscoach Dunga wil de vriendschappelijke wedstrijden tegen Engeland en Oman op respectievelijk 14 en 17 november gebruiken om enkele potentiële internationals aan het werk te zien. 'We moeten naar spelers kijken met andere kwaliteiten', gaf Dunga uitleg over zijn keuzes. 'Want je kan altijd onze tactiek aanpassen.'

De 26-jarige Bastos is een van de vier nieuwelingen in de Seleção. De linkermiddenvelder, die eerder speelde voor Excelsior en onder contract stond bij Feyenoord, dankt zijn uitverkiezing aan zijn goede spel bij Olympique Lyon.

Naast Bastos kregen Carlos Eduardo (1899 Hoffemheim) en Hulk (FC Porto) voor het eerst een uitnodiging voor de Braziliaanse nationale ploeg. 'We hebben zijn prestaties in de Portugese competitie en de Champions League bekeken', aldus Dunga over het selecteren van Hulk. 'Nu doet de gelegenheid zich voor hem van dichtbij te aanschouwen.'

De dertigjarige Fabio Aurélio (Liverpool) maakt zich op voor zijn debuut voor het Braziliaans elftal, dat voor de twee oefenduels enkel bestaat uit spelers van Europese clubs. Dunga liet Alexandre Pato, Ronaldinho (beiden AC Milan) en Diego (Juventus) buiten zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen