Dunga: 'Neymar kan concurreren met Pelé'

Reacties

Volgens bondscoach Dunga is aanvoerder Neymar absoluut in staat om Pelé, zijn legendarische voorganger bij Brazilië, in de toekomst te evenaren.

Dunga: 'Neymar kan concurreren met Pelé'

De inmiddels 74-jarige Braziliaan scoorde namens de nationale ploeg liefst 77 keer. De 23-jarige aanvaller van Barcelona maakte vorige week donderdag tegen Frankrijk (3-1 zege) al zijn 43ste doelpunt. 'Neymar doet het fantastisch en wordt alleen maar beter', aldus Dunga.

De vergelijking met de legendarische Pelé zorgt voor een enorme druk, zeker gezien de prestaties van de voormalige wereldspits. 'Goals zullen het probleem niet zijn om Pelé te evenaren, het gaat in dit geval om de prijzen', aldus Dunga, die daarmee doelt op de drie gewonnen wereldbekers van Pelé tegenover enkel de vierde plaats van Neymar tijdens het WK van afgelopen zomer.

Overigens wist Neymar zondag het net niet te vinden tijdens de vriendschappelijke interland tegen Chili (1-0 overwinning). Invaller Roberto Firmino bepaalde uiteindelijk de eindstand in het bikkelharde duel in Londen. Bekijk hieronder de hoogtepunten van die wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.