Dunga haalt bekritiseerde Marcelo weer bij Seleção

Reacties

In aanloop naar het toernooi om de Copa América van komende zomer heeft Carlos Dunga Marcelo weer bij de Braziliaanse selectie gehaald voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Chili. De terugkeer van de linksback van Real Madrid is verrassend, aangezien Dunga hem eerder nog volledig afbrandde.

Dunga haalt bekritiseerde Marcelo weer bij Seleção

Dunga passeerde Marcelo vorig jaar nog voor de duels met Japan (4-0), Turkije (4-0) en Oostenrijk (2-1). De wereldkampioen van 1994 vond dat de 26-jarige vleugelverdediger veel te veel risico in zijn spel legde. Hij nam daarbij het WK van afgelopen zomer in eigen land als voorbeeld, toen Brazilië in de halve met 7-1 verloor van Duitsland, de uiteindelijke winnaar.

'Hoe vaak zocht Marcelo op het WK wel niet de aanval?', legde Dunga in december de vinger op de zere plek in gesprek met Braziliaanse media. 'Twintig keer. Hoe vaak scoorde hij of creëerde hij een doelpunt? Geen enkele keer. En hoe vaak werden we geklopt omdat er zo veel ruimte lag achter onze verdedigers? Drie of vier keer.'

De Braziliaanse bondscoach riep Marcelo daarom op efficiënter te worden met zijn aanvallende impulsen. En dat lukt de 37-voudige international dit seizoen tot dusverre aardig. In de Primera División was hij al goed voor zes assists en twee weken geleden kwam daar in de Champions League een prachtig doelpunt bij tegen Schalke 04.

Marcelo staat op het punt de bal met rechts in de kruising te schieten tegen Schalke 04.
Marcelo staat op het punt de bal met rechts in de kruising te schieten tegen Schalke 04.

Het heeft Dunga overtuigd Marcelo toch weer op te roepen voor de Selecão voor de duels van eind deze maand in Parijs en Londen met respectievelijk Frankrijk en Chili. De terugkeer van de Real-speler gaat ten koste van FC Porto-back Alex Sandro. Filipe Luís (Chelsea) is tot dusverre vaste keus als linksback onder Dunga, die ook bekendmaakte dat WK-legende Jairzinho de komende twee duels zijn assistent is.

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Diego Alves (Valencia/Spa), Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Grêmio).
Verdediging: David Luiz (Paris Saint-Germain/Fra), Danilo (FC Porto/Por), Fabinho (AS Monaco/Fra), Filipe Luís (Chelsea/Eng), Marcelo (Real Madrid/Spa), Marquinhos (Paris Saint-Germain/Fra), Miranda (Atlético Madrid/Spa), Thiago Silva (Paris Saint-Germain/Fra).
Middenveld: Philippe Coutinho (Liverpool/Eng), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City/Eng), Roberto Firmino (1899 Hoffenheim/Dui), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg/Dui), Oscar (Chelsea/Eng), Souza (São Paulo), Willian (Chelsea/Eng).
Aanval: Diego Tardelli (Shandong Luneng/Chn), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk/Oek), Neymar (Barcelona/Spa), Robinho (Santos).

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.