Dunga dieper in de problemen door knieblessure David Luiz

Reacties

De verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (2-0 verlies) was voor bondscoach Dunga op minstens twee vlakken wrang. Hij moet met Brazilië niet alleen direct in de achtervolging, de hoofdcoach moet het voorlopig ook zonder verdediger David Luiz stellen. De speler van Paris Saint-Germain liep een knieblessure op.

Dunga dieper in de problemen door knieblessure David Luiz

Luiz liep de kwetsuur op na een botsing met Chili-aanvaller Eduardo Vargas. De 28-jarige centrumverdediger moest daardoor al na 36 minuten vervangen worden. Marquinhos, zijn ploeggenoot bij Paris Saint-Germain, nam zijn plaats in.

Het bleek een flinke streep door de Braziliaanse rekening, helemaal toen Eduardo Vargas en Alexis Sánchez het net vonden en zij de bezoekers de 2-0 nederlaag bezorgden. 'Het duel ging gelijk op, maar Chili was veel efficiënter', analyseerde Dunga de nederlaag van zijn ploeg, waardoor voor het eerst in de historie op één dag de drie wereldkampioenen Brazilië, Argentinië en Duitsland een interland verloren.

'Wij waren te slordig met de eindpass en hadden het lastig met deze ploeg vol topspelers', vervolgde Dunga. 'Chili is altijd een taaie tegenstander en dat wisten we vooraf al.' Komende woensdag krijgt zijn selectie al de mogelijkheid zich voor deze nederlaag te wreken. Dan wacht in eigen land een treffen met Venezuela. David Luiz wordt dan nog niet terug bij de wedstrijdselectie verwacht. Hoe lang de centrale man uit de roulatie zal zijn, is nog onbekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.