Dundalk is AZ voorbij na stunt tegen Maccabi Tel Aviv

Dundalk FC heeft na het gelijkspel tegen AZ zelfs gewonnen van Maccabi Tel Aviv. De Ierse stuntclub, waar vooral semi-profs spelen, won donderdag in de Europa League met 1-0 van de Israëliërs.

Al in de tweede minuut had David McMillan moeten scoren. Na een goede pass van Patrick McEleney kwam McMillan oog in oog met doelman Predrag Rajkovic te staan, maar de spits schrok van de kans en schoot recht op het lichaam van de sluitpost.

Ook in het restant van de wedstrijd bleef Dundalk de betere kansen krijgen. In de 72ste minuut werden de Ieren beloond. Een perfecte voorzet van Daryl Holdan werd bij de tweede paal simpel in het doel gewerkt door Ciarán Kilduff, die ook tegen AZ al scoorde.

Dundalk is door de driepunter de trotse nummer twee in Groep D, met vier punten uit twee duels. Zenit Sint-Petersburg is met zes uit twee koploper, AZ staat met één punt nog net voor het puntloze Maccabi Tel Aviv derde.