Duitsland wil tegen Oranje boodschap overbrengen

De vriendschappelijke wedstrijd Duitsland - Nederland heeft een andere betekenis gekregen door de gebeurtenissen in Parijs. 'Het is zeer belangrijk een signaal af te geven', aldus Oliver Bierhoff, de Duitse teammanager, over het oefenduel dat na twijfels toch doorgaat.

Duitsland wil tegen Oranje boodschap overbrengen

Voor Duitsland, dat vrijdag in de Franse hoofdstad speelde tijdens de aanslagen, was het de vraag of het oefenduel van dinsdag in Hannover wel door moest gaan. Na overleg met alle betrokkenen werd gekozen alsnog het groene licht te geven voor de ontmoeting met Nederland, ook om een boodschap over te brengen.

'Het hele team - spelers, trainers en staf - is nog steeds zwaar aangedaan. Maar we weten allemaal dat het zeer belangrijk is een signaal af te geven en als nationale ploeg voor onze normen en waarden te staan', aldus Bierhoff op de website van de Duitse bond.

De wedstrijd moet een signaal zijn voor vrijheid en tegen terrorisme. 'Onder de huidige omstandigheden is de sportieve waarde van de wedstrijd tegen Nederland natuurlijk minder', aldus de Duitse teammanager. 'We willen als ploeg onze solidariteit tonen, met het Franse volk en de nabestaanden.'

De Duitse ploeg komt maandag weer samen ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Nederland van dinsdagavond (20.45 uur) in Hannover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen