Duitsland tankt vertrouwen en geeft Italië huiswerk

Reacties

Duitsland heeft de kater na de nederlaag tegen Engeland weggespoeld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was met 4-1 veel te sterk voor Italië en gaf het zelfvertrouwen zo een impuls in de aanloop naar het EK.

Duitsland tankt vertrouwen en geeft Italië huiswerk

De wereldkampioen kreeg zaterdagavond in Berlijn nog een tik van Engeland, dat terugkwam van een 2-0 achterstand (2-3). In München kwamen de eerste twee goals wederom op naam van een Duitser. Toni Kroos opende in de vorige interland de score en herhaalde dat kunstje tegen Italië. Met een bekeken schot vanaf zo'n twintig meter gaf hij doelman Gianluigi Buffon het nakijken: 1-0.

Het moet even wennen zijn geweest voor Mario Götze in de Allianz Arena vanaf de aftrap te mogen spelen. Bij Bayern München is de technicus allerminst zeker van een basisplaats, maar bondscoach Löw liet hem starten als valse spits. De man die Duitsland een kleine twee jaar geleden nog de wereldtitel bezorgde door in de finale tegen Argentinië in de verlenging de enige treffer te maken, betaalde het vertrouwen van de keuzeheer direct terug. Met een kopbal zette hij Die Mannschaft op 2-0.

Duitsland imponeerde dinsdagavond bij vlagen, zeker bij de aanval waaruit de 3-0 viel. Linksback Jonas Hector was het eindstation van een vloeiende combinatie en schoot eenvoudig raak in de verre hoek. Met een benutte strafschop vergrootte Mesut Özil de schade voor de Italianen. Invaller Stephan El Shaarawy redde in de 83ste minuut de eer met de 4-1, maar kon niet voorkomen dat Italië tegen een forse nederlaag opliep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.