Duitsland moet nog aan de bak: 'Een hard gelag'

Reacties

Duitsland moet in het laatste EK-kwalificatieduel er nog een keer flink aan trekken om zich te plaatsen voor het eindtoernooi in Frankrijk. Ierland verraste door de koploper in Groep D donderdag met 1-0 te verslaan. 'Dit was totaal onnodig en onverwachts', klonk het teleurgesteld uit de mond van bondscoach Joachim Löw.

Duitsland moet nog aan de bak: 'Een hard gelag'

Shane Long nam de enige treffer van het duel tussen Duitsland en Ierland voor zijn rekening en daarmee bracht hij zijn land met nog slechts een ronde te gaan naast Polen en op een punt van Die Mannschaft. En dat terwijl de Duitse bezoekers zoals gebruikelijk zeer dominant waren en zelden in gevaar kwamen. 'Ik kan de ploeg qua werklust niets verwijten', meende Löw.

'Maar het gaat soms ook om andere kwaliteiten, zoals scoren, het geduld hebben om de gaten in de defensie van de tegenstander te vinden en die te bespelen. We waren superieur op het veld, maar deden daar niets mee. En dan kan één foutje of een moment van onoplettendheid fataal zijn.'

In eigen hand
Daardoor moet de regerend wereldkampioen onverwachts nog aan de bak in het laatste kwalificatieduel. Zondag komt Georgië, dat negen punten uit de negen gespeelde wedstrijden peurde, op bezoek. Bij een flinke nederlaag en een gelijkspel tussen nummers twee en drie Ierland en Polen kan het keurkorps van Löw directe plaatsing voor het toernooi in Frankrijk nog mislopen.

'Maar wij zijn Duitsland en moeten die laatste wedstrijd hoe dan ook winnen', stelde doelman Manuel Neuer stellig. Dan is er niets aan de hand voor de Duitsers, die het dus nog wel in eigen hand hebben. 'Dat we hier uit Ierland vertrekken zonder doelpunt en daardoor verliezen is een hard gelag', vatte verdediger Jerome Boateng de ontgoocheling en het onbevredigde gevoel bij de koploper in Groep D samen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.