Duitsland bezorgt Löw grote ogen, Van Bommel juicht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Duitsland bezorgt Löw grote ogen, Van Bommel juicht

Duitsland won dinsdagavond met 1-0 bij Spanje en dat leidde zo te zien tot grote ogen bij Bundestrainer Joachim Löw. Ook al stond het op dat moment nog 0-0. Wij zullen vast wat woordgrappen maken: de bril-stand, briljant of lasogen van het kijken?

'De Milanese derby is de mooiste wedstrijd van de wereld.'
 • Mark van Bommel vertelt op de clubwebsite van AC Milan hoe hij in het verleden de beladen derby's heeft beleefd. De eerste won hij met 3-0, maar de voormalige AC Milan-middenvelder verloor ook twee keer: met 0-1 en 4-2. Op de clubwebsite werd de in 2013 afgezwaaide Van Bommel ook naar zijn landgenoten Nigel de Jong en Marco van Ginkel gevraagd. 'Nigel lijkt  als voetballer wel op mij. Hij speelt voor het team en niet voor zichzelf en is bovendien een geweldige gozer. Van Ginkel is een goede middenvelder die bij Chelsea door een blessure weinig aan bod is gekomen', aldus Van Bommel, die besluit met: 'Ik ga juichen voor de Rossoneri, Forza Milan!'

• Doelpunten kun je op allerlei manieren vieren. Kijk maar:

Over Duitsland gesproken: het land kent echt alleen maar briljante keepers, zo lijkt het. Manuel Neuer verbaast al tijden met zijn voetballende kwaliteiten, zoals dit onderstaande filmpje al eerder bewees.

Maar wat blijkt? Ook de jongere generatie Duitse doelmannen kan een aardig balletje trappen. Tijdens een wedstrijd van Duitsland Onder-20 liet Marvin Schwabe zien zijn tegenstander vlak voor zijn eigen doel te kunnen poorten. Al had hij daar wel een beetje geluk bij nodig...

...want bij keepers die iets minder technisch zijn, zoals Joe Hart, gaat het fout als ze de bal vlak voor het schieten met het standbeen per ongeluk raken. Ook al werd dat doelpunt dan afgekeurd.

'Ruud Boymans is misschien nog wel beter dan Jacob Mulenga'
Jacob Mulenga deed het bij FC Utrecht bepaald niet slecht, maar volgens verdediger Gévero Markiet is diens opvolger Ruud Boymans nóg waardevoller. 'Hij is met zijn goals zó belangrijk voor ons, en werkt altijd keihard voor de ploeg.' (clubsite)

Oostenrijk nam het woensdag in eigen huis vriendschappelijk op tegen Brazilië, en leek zelfs al vroeg op voorsprong te komen. De volleybal-actie waarmee Rubin Okotie het eerste 'doelpunt' liet aantekenen was echter wel héél doorzichtig. Bekijk hier het opmerkelijke moment. Brazilië won uiteindelijk met 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.