Duitsers met vernieuwde voorhoede tegen Griekenland

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zijn complete aanvalslinie volledig gewijzigd. Marco Reus, André Schürrle en Miroslav Klose vormen de voorhoede in de kwartfinale tegen Griekenland.

Duitsers met vernieuwde voorhoede tegen Griekenland

Dat Mario Gomez ondanks zijn drie treffers op dit EK plaats moest maken voor Klose, had Löw al door laten schemeren. In vergelijking met zijn Bayern-collega is de spits van Lazio beweeglijker.

Dat Löw ook Lukas Podolski en Thomas Müller op de bank zou zetten ten faveure van Reus en Schürrle was onverwachter. Maar de bondscoach denkt met deze twee offensieve krachten meer kans te maken tegen de stugge Griekse defensie.

Löw houdt vast aan zijn 4-2-3-1-systeem. Reus kan echter van positie wisselen met Klose, terwijl Schürrle (foto) voor meer dynamiek moet zorgen dan Podolski aan de linkerkant. In vergelijking met het duel met Denemarken voerde Löw nog één wijziging door. Jérôme Boateng keert na zijn schorsing terug in de basis. Dat gaat ten koste van Lars Bender.

Griekenland komt nog defensiever aan de aftrap dan in de laatste groepswedstrijd tegen Rusland. Spits Theofanis Gekas heeft plaats moeten maken voor de aanvallende middenvelder Sotiris Ninis. Grigoris Makos neemt de plaats in van de geschorste Giorgos Karagounis.

Duitsland: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Reus, Özil, Schürrle; Klose.

Griekenland: Sifakis; Torosidis, K. Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas; Katsouranis, Makos, Maniatis; Ninis, Samaras; Salpingidis. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's