Duitsers blijven kritisch: 'Nog lang niet op juiste spoor'

Reacties

Niet alleen Oranje worstelt sinds het WK met zijn vorm, ook het spel van Duitsland wordt flink bekritiseerd. Zelfs na de winst in Georgië (0-2) houdt de kritiek op Die Mannschaft aan.

Duitsers blijven kritisch: 'Nog lang niet op juiste spoor'

Door de zege staat Duitsland na een zwakke start in Groep D wel weer op een plek die recht geeft op directe kwalificatie op het EK, maar het spel van de ploeg zorgt voor weinig enthousiasme. Tegen de amateurs van Gibraltar werd in november slechts viermaal gescoord (4-0), terwijl de experimenten van bondscoach Joachim Löw tegen Australië vorige week bijna een nederlaag tot gevolg hadden (2-2).

Het elftal miste een leider, waardoor er zondag erg werd uitgekeken naar de terugkeer van Bastian Schweinsteiger (op foto rechts). Hij werd aangewezen als opvolger van aanvoerder Philipp Lahm, die zijn interlandcarrière na het WK beëindigde. Maar een zware knieblessure hield de middenvelder van Bayern München maanden aan de kant. Na het WK werden slechts drie van de zeven interlands zonder hem gewonnen. 'Alleen het resultaat stemt me nu tevreden.'

De aanvoerder liet voor de camera van RTL zijn onvrede blijken over het vertoonde spel, waarmee Duitsland volgens hem geen rol van betekenis gaat spelen op het Europees kampioenschap. 'We zitten nog lang niet op het juiste spoor. Ons spel moet echt veel beter', meende hij. Vooral in de afronding faalden de Duitsers, die wel een groot veldoverwicht hadden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.