Duitse tuchtcommissie geeft Lee minder zware straf

Young-Pyo Lee is voor twee competitieduels geschorst. De linksback van Borussia Dortmund kreeg de straf opgelegd vanwege de rode kaart die hij afgelopen zondag incasseerde tijdens het treffen met Energie Cottbus.

Duitse tuchtcommissie geeft Lee minder zware straf

Indien Borussia Dortmund de straf accepteert, dan mist Lee de komende wedstrijden tegen Schalke 04 en 1899 Hoffenheim. Komende vrijdag staat in Gelsenkirchen de derby tegen aartsrivaal Schalke op het programma.

Lee kreeg rood nadat hij in de slotfase van het duel met Cottbus een overtreding maakte op Savo Pavicevic. Zijn rode kaart leidde tot een fikse discussie, omdat BVB-spelers van mening waren dat van boze opzet geen sprake was. Datzelfde beweerde Lee: 'Ik had alleen oog voor de bal, de tegenstander heb ik nooit gezien.'

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) verwierp de eis Lee drie duels te schorsen en besloot tot een uitsluiting voor twee wedstrijden. 'Lee wilde de bal spelen én heeft dat ook gedaan vóórdat hij in contact kwam met de speler van Cottbus', motiveerde de tuchtcommissie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen