Duitse topscorerstitel 2014 gaat aan Huntelaar voorbij

Reacties

Zondag beleefde de Bundesliga de laatste speelronde van dit kalenderjaar. De topscorerstitel over 2014 ging nipt aan de neus van Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar voorbij.

Duitse topscorerstitel 2014 gaat aan Huntelaar voorbij

Lange tijd zag het eruit dat Huntelaar zich tot de meest productieve speler van de Bundesliga zou kronen. De aanvaller van Schalke tilde zijn jaarproductie eind november met drie goals tegen FSV Mainz (4-1 zege) naar zeventien goals, waarmee hij de koppositie op de jaarlijst stevig in handen had.

Tijdens de laatste vier speelronden kwam de spits echter níet tot scoren in competitieverband: achtereenvolgens VfB Stuttgart, 1. FC Köln, SC Paderborn 07 en Hamburger SV hielden de Oranje-international van nog meer doelpunten af. Tussendoor kwam hij ook in het Champions League-duel met NK Maribor niet tot een treffer.

Zodoende kreeg de concurrentie kans om het gat met Huntelaar op de topscorerslijst van 2014 te dichten. Alexander Meier, aanvallende middenvelder van Eintracht Frankfurt, slaagde daar het beste in, want de Duitse spits ging Huntelaar zelfs nog voorbij. Dankzij zeven goals in zijn laatste zes Bundesligaduels finishte hij het jaar op achttien goals en kroonde hij zich tot beste schutter van de Duitse topklasse.

De topvijf van die lijst wordt gecompletteerd door Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski (zestien goals, waarvan negen nog namens Borussia Dortmund), Shinji Okazaki (FSV Mainz, vijftien) en Arjen Robben (Bayern, vijftien).

Topscorers in de Bundesliga in het jaar 2014
Speler Club(s) Goals
Alexander Meier Eintracht Frankfurt 18
Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04 17
Robert Lewandowski Bor.Dortmund/Bayern München 16
Shinji Okazaki FSV Mainz 05 15
Arjen Robben Bayern München 15
Josip Drmic 1. FC Nürnberg/Bayer Leverkusen 14
Eric Choupo-Moting FSV Mainz 04/Schalke 04 14
Mario Götze Bayern München 13
Thomas Müller Bayern München 13
Joselu Eint.Frankfurt/Hannover 96 13

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.