Duitse revelatie Gladbach volgt Holman op de voet

Brett Holman staat in de belangstelling van Borussia Mönchengladbach. De 27-jarige linkerspits wordt al enige tijd bekeken door de nummer vier uit Duitsland.

Duitse revelatie Gladbach volgt Holman op de voet

De Australiër is mede interessant omdat hij in het bezit is van een aflopend contract. Ook is Holman op meerdere posities inzetbaar. Gladbach speelt momenteel in een 4-4-2 formatie, maar trainer Lucien Favre is op zoek naar spelers die het door hem geliefkoosde 4-3-3 mogelijk maken.

De Zwitserse oefenmeester is zeer gecharmeerd van de Hollandse school. Favre liep begin jaren negentig stage bij het Barcelona van Johan Cruijff.

BMG kende een opmerkelijke eerste seizoenshelft in de Bundesliga. De vorig seizoen bijna gedegradeerde traditieclub heeft zich knap in de top van het klassement genesteld. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt vier punten.

Ook AZ-linksback Simon Poulsen (27) wordt nadrukkelijk gevolgd door de Duitsers, die in jaren zeventig hun grootste successen kenden met topspelers als onder anderen Günter Netzer, Rainer Bonhof, Herbert Wimmer en de landgenoot van Poulsen, Alan Simonsen.

Het vastleggen van de Deense verdediger van AZ heeft echter geen prioriteit omdat Favre met Oscar Wendt en Philip Daems al twee betrouwbare linkervleugelverdedigers in huis heeft. (Süleyman Öztürk) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's