Duitse recordstraf voor Kobiashvili na slaan van arbiter

De dramatische promotie-degradatiewedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf heeft Levan Kobiashvili een recordstraf opgeleverd. De Georgiër van Hertha BSC is tot 1 januari 2013 geschorst.

Duitse recordstraf voor Kobiashvili na slaan van arbiter

Kobiashvili kreeg de zwaarste sanctie ooit in de Bundesliga naar aanleiding van zijn gedrag na de tweede wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf, dat aan het 1-1 gelijkspel in het tumultueuze duel genoeg had voor promotie naar de Bundesliga.

Kobiashvili botvierde zijn frustratie over de degradatie van Hertha op scheidsrechter Wolfsgang Stark. De Georgiër heeft toegegeven de arbiter te hebben geslagen. De bekentenis droeg ertoe bij dat de tuchtcommissie tot een lagere straf besloot dan de eis van één jaar.

Maar met de schorsing voor ruim zeven maanden heeft Kobiashvili een Bundesliga-record in handen. Die twijfelachtige eer was sinds het seizoen 1966/67 in handen van Timo Konietzka, die eveneens na handtastelijkheden ten opzichte van de arbitrage een half jaar op het strafbankje zat.

Met de straf voor Kobiashvili was het leed niet geleden voor Hertha BSC. De nieuwe trainer Jos Luhukay kan in het nieuwe seizoen respectievelijk vier en drie duels niet beschikken over Thomas Kraft en Andrej Mijatovic. De twee kregen de straf voor het beledigen van het arbitrale kwartet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's