Duitse oud-spits zeldzaam uitgesproken voor een trainer: 'Een puinhoop'

Reacties

Sandro Wagner neemt geen blad voor de mond, weten ze nu ook bij SpVgg Unterhaching. De Duitse oud-spits van onder meer Bayern München was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de situatie die hij aantrof toen hij de club vorig jaar overnam.

Duitse oud-spits zeldzaam uitgesproken voor een trainer: 'Een puinhoop'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Unterhaching was net gedegradeerd uit de Derde Bundesliga, toen Wagner begon aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Het was geen gemakkelijk begin van zijn loopbaan als coach. 'Ik trof een puinhoop aan in sportief opzicht en qua structuur. En het team zat vast, wat na een degradatie gebruikelijk is', vertelde hij aan de Süddeutsche Zeitung.

In de selectie ontbrak het bovendien aan de juiste spelers voor zijn beoogde speelstijl, maar Wagner maakt er het beste van. 'Als trainer moet je je aanpassen, je moet een bepaalde symbiose creëren met de bestaande selectie.' Hij noemt zijn baan bij Unterhaching dan ook een 'win-win-situatie voor iedereen' en zal die niet snel opgeven.

Wagner combineert zijn werk als hoofdtrainer in de Regionalliga met dat als analist voor Magenta TV en DAZN. Het kwam hem tijdens het WK op de nodige kritiek te staan, maar daar trekt de oud-international zich niets van aan. 'Ik heb nog nooit een belangrijke training gemist, laat staan een wedstrijd. Mijn werk als coach komt op de eerste plaats.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.