Duitse bond handelt snel na opening Löw

Reacties

Joachim Löw heeft de onzekerheid over zijn toekomst na het WK in 2018 weggenomen. De bondscoach van Duitsland plakt er nog eens twee jaar extra aan vast.

Duitse bond handelt snel na opening Löw

Na de uitschakeling op het EK kende Löw wat twijfels of het moment niet was aangebroken te vertrekken als bondscoach. Die twijfels waren enkele weken vakantie later verdwenen en inmiddels is Duitsland onder zijn hoede voortvarend begonnen aan de WK-kwalificatiereeks.

'We willen allemaal het succes in Brazilië doorzetten op het WK in Rusland', reageert Löw op de website van de Duitse bond. 'Het geeft mij een groot genoegen om de spelers te ontwikkelen tot het hoogste niveau. Alleen de groepswinst in de WK-kwalificatiereeks telt nu voor ons.'

Bondsvoorzitter Reinhard Grindel is verheugd met de contractverlenging van Löw. 'Ik heb al eerder aangegeven dat ik me geen betere trainer voor ons nationale elftal kan voorstellen dan Jogi. Hij heeft het team in de afgelopen jaren met zijn leiderschap en vakmanschap doorontwikkeld en naar de WK-titel geleid. Hij straalt de vastberadenheid uit om in 2018 die titel te verdedigen.'

Toch leek deze kwalificatiecyclus de laatste te worden voor Löw met Die Mannschaft. De 56-jarige trainer, die in 2006 aantrad als opvolger van Jürgen Klinsmann, liet eerder al weten open te staan voor een avontuur in het buitenland.

Rond de interland tegen Tsjechië van begin oktober had Löw onverwacht laten doorschemeren bereid te zijn te praten over een nieuwe verbintenis. De Duitse bond maakte gebruik van deze opening. Dat heeft nu geresulteerd in een verlenging van het contact met twee jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.