Duitse belangstelling voor in Moskou overbodige Büttner

Reacties

Alexander Büttner hoopt nog altijd deze maand te kunnen vertrekken bij Dinamo Moskou. Bij de Russische club komt de linksback al maanden niet meer in aanmerking voor speelminuten.

Duitse belangstelling voor in Moskou overbodige Büttner

Büttner speelde op 2 augustus voor het laatst een wedstrijd voor Dinamo Moskou en zat sindsdien zelfs niet meer bij de selectie. De oud-speler van Vitesse en Manchester United moet vertrekken vanwege de financiële problemen van de club en wordt daarom niet meer opgesteld. De relatief dure buitenlanders William Vainqueur (AS Roma), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon), Kevin Kuranyi (1899 Hoffenheim), voormalig FC Twente-verdediger Douglas (Trabzonspor) en ook ex-PSV'er Balázs Dzsudzsák (Bursaspor) vertrokken afgelopen zomer al.

Zaakwaarnemer Alexander Bursac laat aan Voetbal International weten dat Büttner mogelijk aan de slag gaat in Duitsland. 'Maar clubs weten van de situatie van Dinamo Moskou en gaan nu geen grote transfersommen betalen. Als er deze maand nog iets gebeurt, dan zal dat waarschijnlijk op huurbasis zijn met een optie tot koop. Er zijn twee clubs uit Duitsland concreet geïnteresseerd. Omdat die contacten nog lopen kan ik geen namen noemen van de betreffende clubs.'

De 26-jarige Büttner brak als profvoetballer door bij Vitesse en verdiende in de zomer van 2012 zelfs een transfer naar Manchester United. De vleugelverdediger vertrok na twee seizoenen in Engeland voor zo'n vijfenhalf miljoen euro naar Dinamo Moskou. In zijn eerste jaar bij Dinamo speelde Büttner, op de laatste maanden van het seizoen na, nog regelmatig. Inmiddels is hij volledig uit beeld. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.