Duels van NEC leveren dit seizoen de meeste treffers op

● FC Groningen verloor zijn laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie (1-2 tegen ADO Den Haag) en vervolgens ook in de achtste finale om de KNVB-beker tegen uitgerekend NEC (0-1). In de zeven wedstrijden ervóór bleven de noorderlingen op eigen veld ongeslagen (W4, G3).

Duels van NEC leveren dit seizoen de meeste treffers op

● FC Groningen verloor maar één van zijn laatste veertien thuisduels met NEC in de Eredivisie W7, G6, V1). Dat was tevens de meest recente onderlinge ontmoeting op Groningse bodem (1-2 op 4 november 2012).

● In de laatste acht competitieduels tussen beide clubs in Groningen vielen in totaal 33 doelpunten (23-10), een gemiddelde van ruim vier goals per duel.

● In totaal won NEC slechts twee van zijn 26 uitwedstrijden tegen FC Groningen: behalve in 2012 gebeurde dat op 15 september 1996 (2-4).

● NEC is samen met SC Cambuur de enige club die dit seizoen nog geen uitwedstrijd won. Acht duels op vreemde bodem leverden de Nijmegenaren vier gelijke spelen en vier nederlagen op.

● Inclusief de slotfase van vorig seizoen omvat de uitreeks zonder winst voor NEC al dertien wedstrijden (G4, V9). De laatste Nijmeegse overwinning buitenshuis dateert van 22 februari van dit jaar: 2-3 bij Willem II.

● NEC kreeg in zijn veertien meest recente uitduels telkens minimaal één doelpunt om de oren (36 in totaal).

● De Nijmegenaren wonnen pas drie van hun zeventien wedstrijden in dit Eredivisie-seizoen, het kleinste aantal van alle clubs. De ploeg van trainer Anton Janssen incasseerde al 44 goals, het meeste van allemaal.

● In de zeventien competitieduels van NEC vielen dit seizoen al 71 doelpunten, het meeste van alle Eredivisie-clubs. De Nijmegenaren scoorden zelf 27 keer, de tegenstanders 44 maal.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's