Duels in CL en EL kunnen doorgaan: Duitse teams wijken uit naar Hongarije en Spanje

Reacties

Enkele wedstrijden in de Champions League en Europa League stonden onder druk vanwege de huidige reisbeperkingen in meerdere Europese landen door het coronavirus, maar na RB Leipzig - Liverpool zijn er nu ook oplossingen voor Borussia Mönchengladbach - Manchester City en Molde FK - 1899 Hoffenheim.

Duels in CL en EL kunnen doorgaan: Duitse teams wijken uit naar Hongarije en Spanje
© Pro Shots

Zelfs een reguliere 3-0 nederlaag dreigde als de thuisspelende teams geen vervangend neutraal terrein zouden regelen voor de verschillende wedstrijden in de Champions League en Europa League. Eerder vond RB Leipzig al onderdak in Hongarije, waar het duel met Liverpool in de Puskás Arena in Boedapest afgewerkt zal worden. Maandag werd bekend dat ook Borussia Mönchengladbach en Manchester City naar de Hongaarse hoofdstad afreizen voor hun duel op 24 februari in de achtste finale van de Champions League.

Engelse clubs zijn namelijk niet welkom in Duitsland vanwege de Britse variant van het coronavirus. Duitse clubs hadden bij de overheid gevraagd om een uitzondering te maken voor de Engelse voetbalclubs die in februari naar het land zouden komen voor de Champions League-ontmoetingen, maar daar ging de Duitse overheid niet in mee.

Waar RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach in Hongarije zullen spelen, daar reizen Molde FK en 1899 Hoffenheim voor hun onderlinge Europa League-duel van 18 februari af naar Spanje. De Duitsers waren op hun beurt weer niet welkom in Noorwegen en dus is het Estadio de la Cerámica van Villarreal het theater waar deze Europa League-wedstrijd wordt afgewerkt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.