Duel met Vitesse zorgt voor zoete herinneringen bij PSV

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV kan zich in de jacht op de toptwee geen fout permitteren in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Duel met Vitesse zorgt voor zoete herinneringen bij PSV
Speelronde: 27
Aftrap
: zaterdag 18 maart, 19.45 uur
Scheidsrechter
: Björn Kuipers 

• PSV won afgelopen week met 1-3 bij Go Ahead Eagles, maar zag een dag later ook Feyenoord en Ajax winnen. Daardoor hebben de Eindhovenaren nog altijd acht punten minder dan de Rotterdammers en vier minder dan de Amsterdammers. Vitesse klom tijdens de voorbije speelronde naar plek vijf dankzij een 5-0 zege op Sparta Rotterdam.

• PSV en Vitesse stonden in het kader van de Eredivisie 31 keer eerder tegenover elkaar in Eindhoven. De Brabanders veroverden 23 keer de drie punten, moesten drie keer met een remise genoegen nemen en verloren vijf keer.

• PSV-fans klampen zich ongetwijfeld vast aan de miraculeuze ontsnappingen in 2007 en 2016, toen de ploeg vanuit geslagen positie alsnog landskampioen werd. Wat dat betreft heeft PSV goede herinneringen aan Vitesse. Aan een 5-1 zege op de Arnhemmers hadden de Eindhovenaren tien jaar geleden voldoende om de landstitel te grijpen.

• Wedstrijden in Arnhem meegerekend scoorde Vitesse sinds maart 2014 al 522 Eredivisie-minuten niet tegen PSV. De ploeg uit Gelderland trof sindsdien tegen elke andere Eredivisie-ploeg doel.

Eind oktober won PSV in Arnhem met 0-2 bij Vitesse.
Eind oktober won PSV in Arnhem met 0-2 bij Vitesse.

• PSV zette de eerste vijf Eredivisie-thuisduels van dit kalenderjaar in winst om. De laatste keer dat de Eindhovenaren de eerste zes competitiewedstrijden van een jaar in het Philips Stadion wonnen, was in 2005.

• Vitesse presteert al het hele seizoen extreem wisselvallig. De ploeg van Henk Fraser slaagt er maar niet in een aantal zeges op rij te boeken. De wedstrijd tegen PSV is in elk geval een aardige testcase voor het misschien wel belangrijkste duel in de bijna 125-jarige clubhistorie: de KNVB-bekerfinale tegen AZ op 30 april.

• Sinds de 2-0 nederlaag die Vitesse in april 2016 leed in Eindhoven scoorden de Arnhemmers in liefst dertien van de veertien uitwedstrijden in de Eredivisie. Alleen tegen Ajax stond Vitesse droog (1-0 verlies).

• Vitesse wil een negatief jubileum zo lang mogelijk uitstellen. Momenteel incasseerden de Arnhemmers 1.499 treffers in de Eredivisie-historie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.