'Duel met Kroatië nu allesbeslissend voor Kameroen'

Reacties

Volker Finke en Samuel Eto'o zien het vervolg van het WK 2014 voor Kameroen somber in. Na de 1-0 nederlaag tegen Mexico is de tweede wedstrijd in Groep A tegen Kroatië van woensdag meteen cruciaal om na de WK's van 1994, 1998, 2002 en 2010 niet opnieuw te worden uitgeschakeld in de poulefase. De Duitse bondscoach van Kameroen weet dat het beter moet.

'Duel met Kroatië nu allesbeslissend voor Kameroen'

Op een door de regenval natte grasmat kwam Mexico vrijdagavond veel beter uit de verf dan De Ontembare Leeuwen, die van geluk mochten spreken dat scheidsrechter Wilmar Roldán twee doelpunten van Giovani dos Santos ten onrechte afkeurde wegens buitenspel. 'Maar de omstandigheden mogen geen excuus zijn voor ons optreden', stelde Finke na afloop.

De 66-jarige Duitser vond vooral dat zijn ploeg slecht omging met het overwicht op het middenveld dat het 5-3-2-spelende Mexico met veel opkomende mensen creëerde. 'In de eerste twintig minuten bracht ons dat in de problemen, maar in de tweede helft speelden we beter. Over het algemeen waren we echter teleurstellend.'

Tot teleurstelling van Samuel Eto'o moet Kameroen al meteen vol aan de bak tegen Kroatië.
Tot teleurstelling van Samuel Eto'o moet Kameroen al meteen vol aan de bak tegen Kroatië.

Bovendien zag Finke dat zijn spelers de spaarzame kansen die werden gecreëerd om zeep hielpen. Zo raakte Samuel Eto'o de buitenkant van de paal en liet Kameroen ook in de slotfase nog enkele mogelijkheden liggen. 'De kansen die we kregen, benutten we niet. Nu hebben we nog vijf dagen tot onze volgende wedstrijd, die al allesbeslissend zal zijn voor ons WK.'

Eto'o heeft er een hard hoofd in dat hij tijdens zijn vierde WK-deelname wel door de groepsfase heen komt. 'Maar we moeten positief blijven. Als we onze dag hebben kunnen we elk team verslaan. Maar we zullen echt op ons best moeten zijn om van Kroatië te winnen. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje', aldus Eto'o, die Kameroen in 2002 aan de laatste zege op een WK hielp (1-0 tegen Saoedi-Arabië).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.