'Duel met Groningen komt te vroeg voor Vandenbussche'

SC Heerenveen gaat er niet vanuit dat Brian Vandenbussche woensdag onder de lat kan staan bij de Friezen als het een inhaalwedstrijd speelt tegen FC Groningen. De goalie raakte zaterdag geblesseerd in het met 3-1 verloren duel in de strijd om de KNVB-beker met PSV.

'Duel met Groningen komt te vroeg voor Vandenbussche'

Kort voor rust ging de 28-jarige Belg naar de kant. 'Het is Brian bij het nemen van een uittrap in de rug geschoten', legt fysiotherapeut Erik ten Voorde uit op de site van SC Heerenveen. 'Hij had het gevoel niet meer vrij te kunnen bewegen. Zondag ging het alweer beter, maar Brian had nog wel steeds pijn. We moeten het even afwachten, maar ik vermoed dat de wedstrijd tegen FC Groningen te vroeg komt voor Brian.' Martin Lejsal zal in de Derby van het Noorden de keeper zijn bij de ploeg van Jan de Jonge.

Ook Oussama Assaidi ging tegen PSV voortijdig naar de kant. Bij de 21-jarige buitenspeler speelde een bilspierblessure op. 'Oussama was zondag wel een beetje stijf, maar heeft de wedstrijd goed doorstaan. Ik verwacht dat hij woensdag gewoon kan spelen', laat Ten Voorde weten.

Bekijk hier al onze video's