Duel met gouden tintje voor Messi, Bayern top onder Pep

Reacties

De tweede halve finale in de Champions League dient zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de heenwedstrijd tussen Barcelona en Bayern München van woensdag.

Duel met gouden tintje voor Messi, Bayern top onder Pep

BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN (20.45 UUR)

● Deze kraker is op voorhand een bijzonder duel voor Bayern-trainer Pep Guardiola, die voor het eerst na zijn afscheid bij Barcelona terugkeert voor een officiële wedstrijd in Camp Nou. De succesvolle oefenmeester won tussen 2008 en 2012 als trainer veertien hoofdprijzen met de Catalanen.

● Barcelona is in alle competities bezig aan een imposante reeks wedstrijden. Het sterrenensemble van trainer Luis Enrique bleef in zijn laatste zestien duels ongeslagen (W15, G1) en leed maar één nederlaag in zijn 28 meest recente optredens (W26, G1). Die kwam tot stand op 21 februari, thuis tegen Málaga (0-1).

● Barcelona verloor maar één van zijn laatste 32 thuiswedstrijden in de Champions League. Dat gebeurde tegen Bayern München op 1 mei 2013: 0-3. De overige 31 duels in die reeks resulteerden in 25 zeges en 6 gelijke spelen.

● Lionel Messi speelt tegen Bayern zijn honderdste Europese wedstrijd voor Barcelona. De Argentijn speelde tot nu toe 96 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League en voegde daar drie duels om de Europese Super Cup aan toe. In die 99 wedstrijden was hij direct betrokken bij 99 treffers: 76 goals en 23 assists.

Barcelona-aanvaller Lionel Messi, dit seizoen goed voor 51 doelpunten in vijftig officiële duels.
Barcelona-aanvaller Lionel Messi, dit seizoen goed voor 51 doelpunten in vijftig officiële duels.

● Bayern München heeft een uitstekend rapport onder coach Pep Guardiola. Van de 103 officiële wedstrijden onder de Spaanse oefenmeester verloren de Duitsers er maar twaalf. Liefst 78 keer stapte Pep en zijn mannen als winnaars van het veld (G13). Het doelpuntengemiddelde van Bayern in die duels is 2,59 goals per duel.

● Bayern heeft het in het verleden vaak moeilijk gehad op Spaanse bodem. In 22 Europese duels op bezoek bij Spaanse clubs gingen de Duitsers elf keer onderuit, speelden ze vijf keer gelijk en wonnen ze zes keer. Bayern staat in Europees verband voor de negende keer tegenover Barcelona. De balans luidt W5, G2, V1.

● Bayern is de laatste weken - in elk geval qua resultaten - niet meer de geöliede machine van eerder deze jaargang. De Beierse grootmacht won vijf van zijn laatste tien officiële wedstrijden, tegen twee gelijke spelen en drie nederlagen.

● De gemaskerde Robert Lewandowski is met 23 doelpunten in 44 officiële wedstrijden de meest productieve speler in de selectie van Pep Guardiola. Thomas Müller achtervolgt hem met twintig treffers in 43 competitieve optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.