Duel in Servië afgeblazen vanwege drone met vlag Albanië

Het duel tussen het Servië van Dick Advocaat en Albanië is dinsdagavond in Belgrado definitief gestaakt om een zeer opmerkelijke reden. Er vloog namelijk plotseling een drone met de Albanese vlag boven het speelveld.

Duel in Servië afgeblazen vanwege drone met vlag Albanië

Aan het eind van de eerste helft ontstaken de Servische fans in woede. De reden daarvoor was dat er laag boven het veld een drone, een op afstand bestuurbaar en onbemand luchtvoertuigje, met de Albanese vlag vloog. Saillant, aangezien tussen beide landen een zeer gespannen sfeer hangt.

Tussen Kosovo, waar veel Albanezen wonen, en Servië woedde eind jaren '90 een hevige oorlog. Tot op de dag van vandaag erkent Servië de onafhankelijkheid van Kosovo niet. Overigens waren er bij het duel geen fans uit Albanië aanwezig, juist vanwege die politieke verhoudingen.

De Servische verdediger Stefan Mitrovic trachtte een einde te maken aan de onrust door het vliegtuigje en de vlag naar de grond te halen, waarna AZ-middenvelder Nemanja Gudelj zich ontfermde over de vlag. Dat schoot de Albanese spelers echter in het verkeerde keelgat, waarna er massale vechtpartijen ontstonden.

Scheidsrechter Martin Atkinson besloot daarop het duel te staken. Even leek er nog doorgevoetbald te worden, maar het duel werd na enig oponthoud uiteindelijk definitief beëindigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen