Duel Feyenoord-Vitesse ook weerzien Bosz en Gio

Reacties

● Feyenoord won zeventien en verloor slechts drie van de dertig voorgaande thuisduels met Vitesse in de Eredivisie (G10).

Duel Feyenoord-Vitesse ook weerzien Bosz en Gio

● Vitesse heeft 98 Eredivisie-goals geïncasseerd door toedoen van Feyenoord.

● Vitesse hield in november 2005 voor het laatst de nul uit bij Feyenoord; de Rotterdammers kwamen in de laatste negen thuisduels met de Arnhemmers telkens tot scoren.

● Feyenoord won in 2010/11 voor het laatst de eerste twee thuiswedstrijden van het Eredivisie-seizoen; dat jaar was Vitesse de tweede tegenstander (4-0).

● De Rotterdammers hielden in competitieverband slechts één keer de nul in de laatste tien thuiswedstrijden.

● Vitesse won zes en verloor maar drie van de laatste tien uitduels met de traditionele topdrie (G1 – alle competities) en had daarbij een positief doelsaldo van 21-13.

Giovanni van Bronckhorst (links onderin) en Peter Bosz (onderin, tweede van rechts) wonnen in 1995 met Feyenoord de KNVB-beker.
Giovanni van Bronckhorst (links onderin) en Peter Bosz (onderin, tweede van rechts) wonnen in 1995 met Feyenoord de KNVB-beker.

● Enkel PSV (8) won in 2015 meer uitwedstrijden in de Eredivisie dan Vitesse (6).

● Michiel Kramer kwam in elk van zijn drie voorgaande Eredivisie-ontmoetingen met Vitesse eenmaal tot scoren, daarnaast gaf hij eenmaal een assist.

● Abiola Dauda was betrokken bij tien doelpunten in 12 Eredivisie-starts voor Vitesse (7 goals, 3 assists).

● Giovanni van Bronckhorst en Peter Bosz kwamen in 45 Feyenoord-duels in de Eredivisie beiden in actie (tussen september 1994 en september 1996).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.