Dubbelslag Fischer geeft laatste thuisduel Ajax kleur

Reacties

Ajax worstelde in het thuisduel van het seizoen lange tijd met SC Cambuur, maar mede door twee doelpunten van Viktor Fischer kon het Amsterdamse publiek uiteindelijk toch juichen: 3-0.

Dubbelslag Fischer geeft laatste thuisduel Ajax kleur

Ajax-trainer Frank de Boer sprak de hoop uit in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met een spectaculair optreden voorlopig afscheid te nemen van de fans. Van die wens kwam op het veld in de Amsterdam Arena voor rust echter weinig terecht. Het was namelijk Cambuur dat grote delen van de eerste helft het spel dicteerde.

Ajax mocht zich wel beklagen over een  beslissing van arbiter Jochem Kamphuis. Die verleende namelijk clementie aan Cambuur-aanvaller Daniël de Ridder toen hij hands maakte, terwijl hij al geel op zak had. De voormalige Ajacied kreeg voor die overtreding niet zijn tweede prent en dus konden de bezoekers door blijven spelen met elf man.

Riechedly Bazoer was bij afwezigheid van Davy Klaassen de controlerende middenvelder van Ajax tegen SC Cambuur.
Riechedly Bazoer was bij afwezigheid van Davy Klaassen de controlerende middenvelder van Ajax tegen SC Cambuur.

Na rust zorgde de herstelde Viktor Fischer (foto boven) toch voor blije gezichten bij Ajax. Na een fraaie individuele actie van Ricardo Kishna stond de gelegenheidsspits op de juiste plaats om in de 57ste minuut de bal binnen te tikken: 1-0. Vijf minuten later was het weer raak voor de twintigjarige Deen. Na een steekpass van Daley Sinkgraven rondde hij dit keer met links af.

Het waren de eerste twee doelpunten van Fischer in het eerste elftal van Ajax nadat hij op 19 april tegen NAC Breda na veertien maanden blessureleed zijn rentree maakte. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Deen op een warm applaus kon rekenen toen hij in de 69ste minuut plaatsmaakte voor Kolbeinn Sigthórsson.

Lasse Schöne zorgde in de slotfase voor een mooi slotakkoord. De invaller zag zijn eerste inzet nog op de paal belanden, maar uit een vrije trap was het vervolgens wel raak voor de 28-jarige Deen: 3-0.

Voor de ranglijst heeft de zege van Ajax geen gevolgen meer. De Amsterdammers waren namelijk al verzekerd van de tweede plaats. Cambuur daalt naar de tiende positie en de Friezen zien daarmee ook de laatste hoop op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal vervliegen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.