Dubbelklapper kers op taart voor aspirant-international Türüc

Reacties

Het kan niet op voor Deniz Türüc. Enkele uren nadat hij voor het eerst werd opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg, scoorde hij twee keer voor Kayserispor.

Dubbelklapper kers op taart voor aspirant-international Türüc

Daarmee bevestigde de in Enschede geboren middenvelder nog maar eens dat dit het seizoen van zijn grote doorbraak is. Zijn goals waren echter niet genoeg voor een zege voor zijn ploeg, want Kayserispor ging thuis met 3-4 onderuit tegen Gaziantepspor.

Kayserispor blijft daardoor verwikkeld in een strijd tegen degradatie, het heeft vier verliespunten minder dan Rizespor, dat onder de degradatiestreep staat. Het maakt de prestatie van Türüc (24), die in totaal al zeven doelpunten en negen assists verzorgde, extra bijzonder. Daardoor ligt er reeds een zomerse overstap naar een topclub in het verschiet en maakt hij nu onderdeel uit van het keurkorps van bondscoach Fatih Terim.

Türüc is bezig aan zijn tweede seizoen in Turkije. Afkomstig uit de opleiding van FC Twente hielp hij Go Ahead Eagles in 2013 aan promotie naar de Eredivisie. Na de degradatie twee jaar later vertrok hij naar Kayserispor. Hij speelde al wel één interland voor Jong Turkije, maar nog geen enkele voor de senioren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.