Dubbele misser Witsel kost Standard de overwinning

Sint-Truiden is de hernieuwde kennismaking met de Eerste Klasse begonnen met een stunt. Kampioen Standard Luik kwam niet verder dan een remise (2-2).

Met name Axel Witsel zal zich verantwoordelijk voelen voor de valse start van Standard. Na hands van Ludovic Buyssens mocht de middenvelder twee minuten voor het einde van elf meter aanleggen. In eerste instantie schoot hij naast, maar hij kreeg van scheidsrechter Luc Wouters een nieuwe kans. De tweede poging strandde op keeper Simon Mignolet.

Door de missers van Witsel was het doelpunt van Vincent Euvrard goed voor een punt. De verdediger van Sint-Truiden zette in de 73ste minuut de 2-2 op het scorebord, nadat Igor De Camargo met twee treffers orde op zaken had gesteld namens Standard. Sint-Truiden opende halverwege de eerste helft via Cephas Chimedza de score.