Dubbel verlies voor Roda JC in Jupiler League

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft een uiterst teleurstellende vrijdag beleefd. Niet alleen verloor het op eigen veld de topper tegen NEC, maar ook bleef de periodetitel buiten bereik. Die ging naar Almere City FC.

Dubbel verlies voor Roda JC in Jupiler League

Roda JC Kerkrade - NEC 0-1
Voor een recordaantal toeschouwers in de Jupiler League (16.015) heeft Roda JC niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. De Limburgers verloren niet alleen de topper tegen NEC, maar zagen ook de tweede periodetitel aan hun neus voorbijgaan.

Roda JC en NEC deden niet veel voor elkaar onder. Maar het was de Nijmeegse koploper die in Kerkrade als winnaar van het veld stapte. De enige treffer kwam op naam van Anthony Limbombe, die kort voor rust in twee instanties de bal achter doelman Bram Verbist kopte.

De entree van de clubtopscorers Marc Höcher en Johan Plat (beiden zeven goals) bood geen soelaas voor Roda JC. Door het resultaat is de voorsprong van NEC gegroeid tot zes punten. De Limburgers blijven ondanks het verlies tweede in de Jupiler League.

Jong PSV - Almere City FC 0-1
Een overwinning op Jong PSV volstond voor Almere City om voor het eerst sinds zijn entree in het betaalde voetbal (in 2005 als FC Omniworld) een prijs te pakken. De tweede periodetitel lonkte voor de ploeg van trainer Fred Grim.

Almere City had pas na een uur de geruststellende voorsprong te pakken. Norair Mamedov zette zijn ploeg op het spoor van de primeur. Jong PSV was niet bij machte het feest van het team uit Flevoland te verpesten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.