Dubbel gevoel bij 'matchwinner' Morata door boe-geroep

Reacties

Álvaro Morata was de gevierde man bij Juventus, dat in de halve finale over twee wedstrijden te sterk was voor Real Madrid. De 22-jarige spits was tegen zijn oude club in beide wedstrijden trefzeker, maar de reactie van de fans viel de ex-Madrileen zwaar tegen.

Dubbel gevoel bij 'matchwinner' Morata door boe-geroep

'Ik ben erg blij, maar het was een ongemakkelijke situatie voor mij', reageerde Morata na de wedstrijd. De aanvaller was geschrokken van het boe-geroep en gefluit toen hij zes minuten voor tijd werd gewisseld. 'Ik vierde het doelpunt niet, deed gewoon mijn werk. Ik ben nu een speler van Juventus en verdien dit niet.'

Morata wilde niet te lang stilstaan bij de reactie van het publiek in Estadio Santiago Bernabéu. Hij keek al vooruit naar de finale. 'Het zal lastig worden, maar ook in Berlijn tegen Barcelona moeten we kunnen winnen. Na twaalf jaar staat deze club weer in de Champions League-finale, dus mogen we dromen van de eindzege.'

Vorig seizoen won Morata nog de Champions League met Real Madrid, waarna hij de overstap maakte naar Juventus. Op 6 juni kan de aanvaller in de voetsporen treden van Marcel Desailly, Paulo Sousa, Samuel Eto'o en Gerard Piqué, die eerder twee keer op rij de Champions League wonnen.

Zij deden dat namens twee verschillende clubs, aangezien het sinds de start van de Champions League in 1992 nooit gebeurde dat de winnaar het jaar daarop met succes zijn titel verdedigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.