Duarte vervangt Serero, Blind weer controleur

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zoals verwacht gekozen voor Lerin Duarte als vervanger van de niet geheel fitte Thulani Serero. Bojan Krkic en Kolbeinn Sigthórsson spelen allebei op bezoek bij Vitesse.

Duarte vervangt Serero, Blind weer controleur

Jasper Cillessen is de keeper. De voorbije week opperde de coach van de Amsterdammers het idee om tweede doelman Kenneth Vermeer te belonen zodat hij weer hij in beeld zou komen bij bondscoach Louis van Gaal. Zover kwam het dus nog niet, mogelijk doet hij dat wel als de titel een feit is.

In de achterhoede van Ajax is Stefano Denswil zoals verwacht weer de vervanger van de geblesseerde Niklas Moisander. Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Nicolai Boilesen zijn de andere verdedigers.

Daley Blind is terug als controleur op het middenveld. Midweeks koos De Boer tegen RKC (0-2) nog voor Christian Poulsen en stond Blind in plaats van Boilesen linksback. Voor zich heeft hij Duarte en Klaassen.

In de spits kiest De Boer opnieuw voor Krkic, terwijl Sigthórsson (links) en Lasse Schöne (rechts) de vleugelaanvallers zijn. Tegen RKC stond Schöne nog op links, Sigthórsson in de spits en Lesly de Sa op rechts. Krkic en Sigthórsson zouden tijdens het duel ook nog kunnen switchen van positie. Ricardo Kishna is zondagmiddag, aftrap 14.30 uur, bankzitter.

Ajax zou vandaag al de vierde titel op rij kunnen pakken. Dan moet wel zelf gewonnen worden en mag Feyenoord in eigen huis niet winnen van RKC Waalwijk.

De opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Vejinovic, Pröpper, Labyad; Atsu, Traore, Ibarra.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Krkic, Sigthórsson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.