Duarte: 'Ik zie mezelf niet als opvolger van Eriksen'

Lerin Duarte heeft zijn overgang naar Ajax afgerond. De middenvelder komt over van Heracles Almelo en tekent voor vier jaar bij de landskampioen.

Duarte: 'Ik zie mezelf niet als opvolger van Eriksen'

'Ik zie mezelf niet als de echte opvolger van Eriksen', vertelt Duarte. 'Ik wil hier stappen maken en mezelf ontwikkelen.' De middenvelder is uiterst blij met zijn gewilde overgang. 'Ik droom er al van kinds af aan van om voor Ajax uit te komen.'

Ajax en Heracles Almelo bereikten eerder al een akkoord over de hoogte van de transfersom, waarover geen uitspraken worden gedaan. Eerder zou Heracles al een bod van 2,5 miljoen euro hebben afgewezen.

De geboren Rotterdammer begon zijn carrière op Het Kasteel van Sparta en stapte in de zomer van 2011 over naar Heracles. Daar speelde hij in totaal 75 wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde. Zijn goede spel kwam hem zelfs op een uitverkiezing voor Jong Oranje te staan.

De transfer van Duarte werd actueel nadat Ajax Christian Eriksen voor een kleine tien miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Eerder gaf trainer Frank de Boer aan dat de opvolger van de Deen waarschijnlijk binnen de club zelf gezocht zou gaan worden. De coach ziet Duarte daarom niet als directe vervanger, maar als aanvulling op zijn spelersbestand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen