Du Chatinier: 'FC Utrecht is geen sprookjesbos'

In navolging van Alje Schut , Mark van der Maarel en derde doelman Erik Cummins, kunnen ook Khalid Sinouh en Ismo Vorstermans rekenen op contractverlenging bij FC Utrecht.

Du Chatinier: 'FC Utrecht is geen sprookjesbos'

Trainer Ton du Chatinier heeft bij technisch directeur Foeke Booy een positief advies neergelegd over het toekomstperspectief van de reservekeeper en de verdediger. 'Sinouh is een goede jongen, die ook goed in de groep ligt', verklaart Du Chatinier over de ervaren goalie die in de zomer van 2009 transfervrij overkwam van Hamburger SV.

Vorstermans is een van de exponenten van de florerende jeugdopleiding van Utrecht. De verdediger uit Almere debuteerde op 19 september vorig jaar in de hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (3-2), waarin hij na de rust inviel voor Jan Wuytens.

'Hij is een talentvolle speler. Hij kwam zo vanuit de A-jeugd bij het eerste elftal en mag het nu laten zien. Daarom neem ik hem volgende week ook mee naar ons trainingskamp in Portugal', aldus zijn trainer.

Binnenkort kunnen Sinouh en Vorstermans dan ook een aanbieding verwachten om hun aflopende verbintenis te verlengen. Zelf willen de spelers graag blijven. Daarmee heeft Utrecht de grote kern van de selectie al vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

De ploeg hervatte dinsdag de training met als nieuw gezicht Kevin Strootman die van Sparta Rotterdam is overgenomen. De clubleiding gaat ervan uit dat Michael Silberbauer vertrekt naar Celtic of een Engelse club. Verder wordt een aantal spelers al geruime tijd in verband gebracht met andere clubs.

Volgens de clubleiding zijn dat slechts geruchten en heeft niemand zich vooralsnog gemeld voor welke speler dan ook. 'Als er een goed bod komt van een grote club, laten we dat niet lopen', aldus grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

'Ik moet er wel om lachen, om deze verhalen', zegt Du Chatinier. 'Ik zeg dan: ga maar Kaatsheuvel. Daar zit De Efteling en als je daar binnenkomt zit je gelijk in het sprookjesbos. Maar FC Utrecht is geen sprookjesbos. Wij houden de selectie bij elkaar, daar ga ik vanuit. Wij willen weer Europees voetbal halen en weten wat ons te doen staat in de tweede competitiehelft, presteren.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's