Druk van schouders Luis Enrique, Atlanta United helpt media

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Druk van schouders Luis Enrique, Atlanta United helpt media

• Met het aankondigen van zijn vertrek bij Barcelona is een last van de schouders gevallen van Luis Enrique, zo gaf de trainer vrijdag toe tijdens een persconferentie. Het is nu de vraag wat de oud-middenvelder na de zomer gaat doen. 'Een jaartje helemaal niets doen? Ik denk niet dat ik dat mijn vrouw aan zou kunnen doen.' Misschien lonkt een transfer naar de Premier League. 'Mijn vrouw zou wel goed met het slechte weer daar om kunnen gaan.'

Atlanta United begint maandag aan het allereerste seizoen in het bestaan van de club. Even wennen, ook voor de media. Atlanta United besloot de journalisten een handje te helpen met wat basis-voetbaljargon.

• Het Major League Soccer-seizoen is dit weekeinde begonnen. Wij weten wel een goede manier om alle clubs uit het hoofd te leren.

• Uitgerekend Martin Hinteregger smeerde RB Leipzig vrijdag puntenverlies aan in de Bundesliga. De verdediger van FC Augsburg maakte de eindstandbepalende 2-2 in het duel met de nummer twee. Hinteregger heeft op z'n zachtst gezegd weinig sympathie voor RB Leipzig.

Vorig jaar was het de bedoeling dat de 24-jarige Oostenrijker zijn toenmalige club Red Bull Salzburg zou verruilen voor de zusterclub, een overgang waar hij zelf een stokje voor stak omdat hij het project in Leipzig niets vindt. 'Zelfs als wij degraderen en RB Leipzig de titel pakt, ben ik blij met mijn keuze', zei Hinteregger enkele maanden geleden nog.

'Bij Ajax blijven we werken op onze manier. We hopen dat spelers dan veel wedstrijden in de benen krijgen, nationaal en internationaal, zodat ze de volgende stap kunnen maken. Als Ajax lang Europees voetbal kan aanbieden, zal het voor spelers een overweging zijn om wat langer te blijven dan door zaakwaarnemers of pers wordt aangegeven.'
• Ajax-directeur Edwin van der Sar beseft dat de strijd om de Europa League een belangrijk podium is. Donderdag duelleren de Amsterdammers met FC Kopenhagen in de achtste finale, een week later is de return. (De Telegraaf)

Pep Guardiola ergert zich aan spelers die openlijk de wens uitspreken om de Gouden Bal te winnen. 'Ik hoor zo vaak voetballers zeggen dat ze die trofee willen pakken. Dat is belachelijk', sprak de Manchester City-manager vrijdag tijdens een persconferentie zonder daarbij namen te noemen. 'Het heeft geen enkele zin. Je moet prijzen met het team willen veroveren, om zo mensen blij te maken.'

Agustín Marchesín beloofde de fans van Santos Laguna meermaals dat hij nooit zou overstappen naar rivaal América. De Argentijnse keeper maakte in december toch een transfer naar, u voelt hem aankomen, América. Marchesín kreeg deze week dan ook een warm welkom rond de wedstrijd tegen zijn oude club.

• Het is vandaag 4 maart, de dag waarop Liverpool-icoon Kenny Dalglish zijn 66ste verjaardag viert. Als manager en speler vierde de Schot vele successen met The Reds, hoewel ook Blackburn Rovers-fans goede herinneringen hebben aan Dalglish.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.