Druk op opvolger van Neuer stijgt naar hoogtepunt

Bij Schalke 04 is de discussie onder de lat in volle gang. Na het vertrek van keeper Manuel Neuer (25) naar Bayern München, keerde Ralf Fährmann (22) na een tweejarig dienstverband bij Eintracht Frankfurt terug als diens opvolger.

Druk op opvolger van Neuer stijgt naar hoogtepunt

Maar al in deze prille fase van de voorbereiding ligt de jonge goalie onder vuur. Technisch directeur Horst Heldt noch trainer Ralf Rangnick ziet in Fährmann de ideale nummer 1 voor de langetermijn-toekomst.

Dat de goalie afgelopen weekend in Schalke's eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen vierdedivisionist Holstein Kiel (4-2 zege) een onzekere indruk maakte, was voer voor meer discussie. 'We moeten maar zien hoe het ons in duels met sterkere duels vergaat', zei Rangnick onlangs in Bild. 'Tot 31 augustus kunnen we op de situatie inspelen.'

Het is een publiek geheim dat Fährmann voor de opvolging van Neuer derde keus was achter de andere Bundesliga-talenten Ron-Robert Zieler (Hannover 96) en Kevin Trapp (1. FC Kaiserslautern). Bij het gedegradeerde Eintracht Frankfurt speelde de goalie in twee seizoenen tijd slechts negen competitieduels. Vooral zijn transfervrije status maakte het voor Schalke 04 aantrekkelijk de zelf opgeleide Fährmann terug te halen.

Een terugkeer van oudgediende Jens Lehmann als reservekeeper ging evenmin door. Daarmee hield Schlake 04 de optie open voor het sluiten van de transfermarkt alsnog een eerste doelman aan te trekken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's