Druk op Dijkhuizen neemt toe na zeperd NAC in Eindhoven

NAC Breda is op bezoek bij FC Eindhoven hard onderuit gegaan: 6-2. Daardoor neemt de druk op trainer Marinus Dijkhuizen van de bezoekers toe.

Voorafgaand aan de achttiende speelronde in de Jupiler League bezette NAC Breda een teleurstellende achtste plaats met zeven punten achterstand op koploper VVV-Venlo. Vorige week werd Almere City FC nog wel met 3-1 verslagen, maar in het Jan Louwers Stadion ging het weer helemaal mis met De Parel van het Zuiden.

FC Eindhoven, dat ook niet goed aan het seizoen begonnen was, leidde in de veertigste minuut met 3-0 door goals van Jinty Caenepeel, Mart Lieder (foto) en Alemão. Cyriel Dessers deed op slag van rust nog iets terug namens de bezoekers. Dario van den Buijs en Jinty Caenepeel zorgden ervoor dat het in de 65ste minuut 5-1 stond in Eindhoven.

Het werd uiteindelijk 6-2 door late treffers van Robbie Haemhouts (NAC Breda) en Rai Vloet (FC Eindhoven), waardoor NAC Breda al zijn zesde nederlaag van het seizoen leed. De ploeg van Dijkhuizen is nu terug te vinden op de tiende plaats. De vraag is of hij nog lang de tijd krijgt van het bestuur van NAC Breda.