Druk op De Boer nu al enorm na derde nederlaag op rij

De zorgen voor Frank de Boer zijn zaterdag weer vergroot. Zijn Crystal Palace ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Swansea City. De Boer staat na drie duels stijf onderaan in de Engelse Premier League.

Palace trad net als in de eerste twee competitieduels aan in een 3-4-2-1-formatie met Timothy Fosu-Mensah achterin en Patrick van Aanholt als linkshalf. Jairo Riedewald ontbrak wegens een blessure. De thuisploeg kon in de eerste helft maar weinig beginnen tegen Swansea, waar Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis stonden. De bezoekers maakten zelf ook geen bijster goede indruk, maar scoorden wel. Op aangeven van Fer tikte Chelsea-huurling Tammy Abraham vlak voor rust binnen: 0-1.

Met nog een hele helft te gaan en 'slechts' een 0-1 achterstand kon het nog goedkomen voor De Boer en consorten, maar Swansea maakte al na drie minuten aan alle hoop een einde. Rechtsback Kyle Naughton gaf precies op tijd een steekpass op Jordan Ayew. De aanvaller tikte de bal door de benen van doelman Wayne Hennessey en liet de bal over de doellijn rollen: 0-2. Van Aanholt had het veld toen al verlaten. Hij bleef in de rust achter voor Lee Chung-Yong.

Daarna kreeg Palace juist mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Doelman Lukasz Fabianski stopte een inzet van Andros Townsend en even later miste de aanvaller een kans. Een poging was verdediger Scott Dann werd geblokt door de defensie van Swansea. De gasten hielden de 0-2 voorsprong tot het einde vast.

Na drie speelrondes in de Premier League bungelt De Boer met Palace puntloos onderin. De ploeg is naast Brighton het enige team dat nog niet tot scoren kwam. Tussendoor won Palace wel in het League Cup-toernooi van Ipswich Town (2-1).